Tropische Mango-Kokos Muffins

Dit is een lekker zomers en tropisch receptje, helemaal passend bij de temperaturen van de laatste weken! Deze Muffins met Mango en Kokos zijn ekker fris, zoet en gezond! Deze kleintjes zijn laag in koolhydraten, maar hoog in eiwitten & vezelrijk! Ga jij ze binnenkort maken?

Wat heb je nodig?
– 125 gram cannellini bonen
– 30 gram kokosmeel
– 45 gram (1.5 scoop) vanille eiwitpoeder
– 1 ei
– 1 eiwit
– 1/2 mango
– 20 gram kokosrasp
– 300 mL kokosmelk (alpro)
–1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel stevia (optioneel)
– 1 snufje zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Doe ze vervolgens in een keukenmachine samen met het ei en het eiwit. Mix het goed door elkaar.
3. Voeg nu het kokosmeel, eiwitpoeder, zout, stevia, bakpoeder, kokosmelk en de helft van de geraspt kokos ook toe en laat het even draaien tot een glad beslag.
4. Spray nu acht muffinvormpjes in met wat kookspray.
5. Verdeel het beslag over de acht vormpjes met een eetlepel.
6. Snijd de mango in kleine stukjes en verdeel deze over de muffins. Duw de mango een beetje in het beslag. Strooi ten slotte de rest van de kokosrasp over het de muffins.
7. Zet de muffins nu in de oven en bak ze ongeveer 40-45 minuten op 175 graden. Check tussendoor met een satéprikker even of de cake gaar is , elke oven is anders! Ze worden niet helemaal droog vanbinnen en horen wat smeuïg te blijven!

Klaar zijn je frisse, gezonde Tropische Muffins!

Voedingswaarden per muffin (bij 8 stuks):
85 calorieën
3,4 gram vet
5,1 gram koolhydraten (waarvan 4,3 gram vezels)
6,4 gram eiwitten

Ik gebruik voor dit recept deze eiwitpoeder van Myprotein, gebruik de code HEALTYFITJO voor 10% korting!

2 thoughts

    1. Hoi Marieke! Jaa dat kan zeker! Als het beslag maar mooi glad wordt, misschien moet je hem wel iets langer laten draaien om de cannellini bonen helemaal fijn te maken. Maar het kan zeker! Groetjes, Jolien

Geef een reactie