Een tijdje terug postte ik twee nieuwe recepten; de Appel Cake en de Vanille Cake. Op vele verzoeken hier dan (eindelijk) het recept! Je kan zelf kiezen wat jij wilt; Ga je voor een lekker smeuïge vanille cake, of kies jij voor een heerlijke appelcake! It’s up to you, either way…. Beiden zijn lekker, easy to make, gezond, ongeveer 65 calorieën per plakje en eiwitrijk! It’s time to bake some cake!
Wat heb je nodig (voor 10 stuks)?
– 240 gram cannellini bonen (1 groot blik, uitgelekt)
– 100 gram medjool dadels (of 20 gram kokosmeel)
– 2 eieren
– 2 scoops (60 gram) eiwitpoeder (vanille)
– 100 mL ongezoete amandelmelk
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 3 theelepels stevia (optioneel)
– 1 theelepel vanille-extract
Voor de appelcake extra:
– 1 appel
– 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
– 1 eetlepel citroensap
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de cannellini bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens de bonen en de eieren in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, amandelmelk, bakpoeder, kaneel, vanille extract en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
6. Bekleed een cake- of browniebakblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in het bakblik.
8. Bak je cake ongeveer 35-40 minuten op 180 graden Celsius. Check na 35 minuten even met een satéprikker of je Vanille klaar is! Wil je ´m lekker smeuïg? Haal hem er dan na 35 minuten uit, anders laat je hem nog vijf minuten in de oven staan That’s it!
Maak je een appelcake? Snijd dan de appel in plakjes, voeg de citroensap, koek- en speculaaskruiden en 1 eetlepel stevia hieraan toe en mix het door elkaar. Snuif de appel plakjes in de cake vlak voordat je hem de oven inschuift!
Hmmm wow, deze lijkt me écht lekker. Bakken met bonen; ik heb het nog nooit gedaan! Tijd dat hier verandering in komt 🙂
Hij is zo lekker! Klopt, je denkt er in eerste instantie niet aan, maar het is zo’n fijn voedingsmiddel (ook voor zoete recepten). Ik gebruik het regelmatig!