Wilde Perzik Kwarktaart

Een kwarktaart die A. super lekker is, B. ook nog eens laag in calorieën en koolhydraten, C. eiwitrijk & vezelrijk, D. lekker fris is… En zo kunnen we nog wel even doorgaan tot we het hele alfabet gehad hebben! Kortom, deze kwarktaart moet je gewoon een keertje uitproberen!

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 1 blik (250 gram) cannellini bonen
– 2 eiwitten
– 30 gram vanille eiwitpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 mL (ongezoete) amandelmelk

Voor de vulling:
– 600 gram magere Franse kwark
– 30 gram vanille eiwitpoeder
– 6 gelatineblaadjes
– 200 gram wilde perzik
– Optioneel 2 theelepels stevia

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Spoel de bonen schoon met water en laat ze even uitlekken.
3. Doe de bonen en de eiwitten in de keukenmachine en laat dit draaien tot je een glad mengsel hebt. Voeg dan de rest van de ingrediënten voor de bodem toe en laat dit opnieuw draaien tot een glad beslag.
4. Bedek een taartvorm met bakpapier. Doe het beslag in de taartvorm en verdeel het goed over de bodem. Schuif dit in de oven voor 20-30 minuten. Als je bodem gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem goed afkoelen.
5. We gaan nu verder met de vulling. Leg de gelatine blaadjes in koud water.
6. Snijd de wilde perzik in kleine stukjes en doe 3/4e  in een steelpannetje met 4 eetlepels water. Blijf goed doorroeren tot het water verdampt is, dan knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg je deze bij de warme perzik. Spatel de gelatine door de perziktot je geen dikke stukken gelatine meer hebt.  Ondertussen meng je de kwark met de eiwitpoeder (en stevia).
7. Doe de perzik met gelatine bij de kwark en roer dit goed door elkaar.
8. Pak je afgekoelde bodem erbij en verdeel je kwarkmengsel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de rest van de wilde perzik over de taart.
9. Zet je Wilde Perzik Kwarktaart in de koelkast voor ongeveer 3 uur, en dan aanvallen!! Hmmmm!

Voedingswaarden per portie (1/8e deel):
112 calorieën
0,7 gram vet
9,3 gram koolhydraten (waarvan 2,6 gram vezels)
17,3 gram eiwitten

Geef een reactie