Zalm Frittata

What to do with…. restjes? Een frittata maken! Een frittata een een Italiaanse variant op een omelet. Het is een super makkelijk gerecht en je kunt er eindeloos mee variëren.
De basis voor dit recept zijn de eieren en sour cream. Kijk even wat je nog in de koelkast hebt liggen, want je kunt verder toevoegen wat je maar wilt, denk aan allerlei soorten groenten, vis, vlees etc. Whatever you like! Je kunt een frittata in een pan bereiden, maar ik maak hem in de oven. Zo hoef je hem niet om te draaien!

Dit is een recept voor een zalm frittata. Een fritatta is geschikt als lunch of lichte avondmaaltijd, daarnaast is hij lowcarb, maar zit ie boordevol eiwitten! Dus, let’s get to it!

Wat heb je nodig?
– 250 gram zalm (diepvries)
– 1 prei
– 1 courgette
– 3 bosuitjes
– 3 eieren
– 6 eiwitten
– 125 gram zure room (AH, 10% vet)
– 30 gram geraspte 30+ kaas
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 eetlepel extra vierge olijfolie
– Peper & zout
– Bakvorm

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de zalm ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de zalm uit de pan en laat het afkoelen. Snijd de zalm vervolgens in kleine stukjes.
3. Snijd je prei, courgette, bosuitjes in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de groentes ongeveer 5-6 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en peper & zout toe (peper & zout naar eigen smaak).Foto 11-03-16 17 07 18.jpg
4. Mix de eieren, de eiwitten en de zure room met een handmixer door elkaar. Voeg de groentes en de zalm toe en lepel het door elkaar. Breng het verder op smaak met peper & zout.
5. Spray een bakvorm in met wat bakspray. Verdeel het ei-groente-zalm mengsel over de bodem en strooi er ten slotte de gerapste kaas over heen.
6. Zet de fritatta in de oven voor ongeveer 30 minuten op 200 graden Celsius, tot de eieren gestold zijn (de tijd kan per oven en per bakvorm verschillen).
7. Haal de frittata uit de oven en serveer hem met een groene salade of, zoals hieronder, met wat gegrilde groene asperges.

Voedingswaarden per portie (1/4e deel):
250 calorieën
11,3 gram vet
8 gram koolhydraten (waarvan 4 gram vezels)
29,7 gram eiwitten

2 thoughts

  1. Afgelopen week heb ik de vegetarische variant gemaakt (manlief lust geen vis 😉 ) . Ik zocht een recept voor de overgebleven groenten want ik had geen tijd meer om voor de week te koken en dit recept paste perfect hierbij. Wederom was het weer heerlijk.
    Ik lees alleen altijd dat je zure room bij koude gerechten moet gebruiken en creme fraiche voor de warme gerechten, was vanwege het gevaar van schiften geloof ik. Het ging in elk geval prima.

Geef een reactie