Time for some Quiche! Het is lange geleden dat ik een Quiche maakte, maar laatst had ik zo’n zin om quiche dat ik de winkel indook en de ingrediënten ervoor in huis haalde. En dan niet de standaard Quiche Lorraine met spekjes en room, maar een semi gezonde quiche met gerookte zalm en veel groente! Ik maakte deze quiche met plakjes hartige taartdeeg. Het kan ook met bladerdeeg, maar in bladerdeeg zit weer meer vet vanwege de (room)boter). Je kan dit dus ook met bladerdeeg maken, maar deze optie is net even wat gezonder. Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 8 punten)?
– 5 plakjes hartige taartdeeg
– 6 eieren
– 50 mL halfvolle melk of plantaardige melk
– 100 gram gerookte zalm
– 50 gram feta kaas
– 50 gram geraspte 30+ kaas
– 150 gram bonduelle gegrilde paprika (uit het vriesvak) of 2 puntpaprika’s
– 3 bosuitjes
– 1/2 courgette
– 2 eetlepels groente pesto
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 2 theelepels gedroogde oregano
– Peper & zout
Hoe maak je het?
1. Laat de plakjes hartige taartdeeg 10-15 min ontdooien.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
3. Snijd de paprika, bosui, courgette en zalm in kleine stukjes en doe deze in een grote kom. Kruimel de feta en doe dit bij de groente en zalm samen met de geraspte kaas. Voeg de kruiden toe en breng het verder op smaak met peper en zout. Meng het met een lepel door elkaar.
4. Neem een taartvorm en bekleed deze met bakpapier. Spray de randen in met wat kookspray.
5. Bedek de bodem en de randen met het deeg (je moet het deeg een beetje uitrekken om alles te bedekken). Verdeel vervolgens de groene pesto over het deeg.
6. Verdeel nu het groente-zalm mengsel over de bodem.
7. Doe 6 eieren en 50 mL melk in een grote kom en klop dit met een garder door elkaar. Verdeel het eimengsel over de groentes.
8. Schuif je hartige taart nu voor 30-40 minuten in de oven op 175 graden. Check na 30 minuten even of hij gaar is, anders laat je hem nog 10 minuten in de oven staan!
Is hij klaar? Snijd de taart in 8 stukken en aanvallen maar!!
Voedingswaarden per portie (1/8e deel):
225 calorieën
11,4 gram vet
15,9 gram koolhydraten (waarvan 1 gram vezels)
14,1 gram eiwitten