Zoete aardappel-avocado salade

Zoete aardappel, avocado en garnalen.. Moet ik nog meer zeggen? Deze salade is een echter powersalade, ideaal als maaltijd vóór of na het sporten. Alles wat je nodig hebt zit erin; langzame koolhydraten van de zoete aardappel, eiwitten van de garnalen, vetten van de avocado en groenten voor de extra vitamientjes. Het is niet moeilijk om te maken, so let’s get to it!

Wat heb je nodig voor 1 persoon:
– 150 gram zoete aardappel
– 1 blikje (130 gram) tuinbonen
–  2 bosuitjes
– 50 gram avocado
– 1 pakje (100 gram) party garnalen
– 1 zak sla melange
– 3 eetlepels magere Franse kwark
– olijfolie
– zout en peper

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
2. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes of partjes, besprenkel dit met olijfolie, Himalaya zout en wat
peper (dit alles naar smaak). Bak de zoete aardappel blokjes 30 minuten in de oven.
3. Snijd ondertussen de bosuitjes en de avocado en mix dit met de tuinbonen en de party garnalen. Breng dit op smaak met wat peper en zout.Foto 07-06-15 18 00 314. Mix twee de mayo 3% met de magere Franse kwark, dit is je ‘dressing’.
5. Als de zoete aardappel gaar is, haal je het uit de oven en laat je dit een beetje afkoelen. Als ze zijn afgekoeld voeg je de zoete aardappelblokjes bij de rest. Voeg hier ook de dressing aan toe en lepel het goed door.
6. Maak je bordjes op met een bodempje sla, schep hier je salade bovenop en klaar!

Je kunt in plaats van garnalen ook gerookte zalm gebruiken of er een vega recept van maken door ze helemaal weg te laten. Verder is pompoen ook lekker in plaats van zoete aardappel!

Voedingswaarden per portie:
490 calorieën
11 gram vet
59 gram koolhydraten (waarvan 13 gram vezels)
36 gram eiwitten.

Foto 21-04-15 17 41 34

Pompoen-garnalen salade to go.
De ‘to-go’ variant met pompoen.

Geef een reactie