Zomerse Bessen Cake

Blegh… winter… Buiten is het grauw en grijs, maar dat betekent niet dat we gewoon een zomers recept kunnen maken!  Daarom wordt het hoog tijd voor een receptje met bessen in de hoofdrol! Bessen zijn namelijk super gezond! Ze zitten boordevol met vitamines, mineralen en antioxidanten, daarnaast bevatten ze relatief weinig calorieën en zijn ze vaak laag in koolhydraten!

Deze Zomerse Bessencake is heerlijk zoet, laag in calorieën en hoog in eiwitten. Een perfect tussendoortje of ontbijtje! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?
– 250 gram cannellini bonen
– 250 gram bessen (bv. frambozen, blauwe bessen, aardbeien)
– 1 ei
– 2 eiwitten
– 2 scheppen  (60 gram) eiwitpoeder
– 100 gram medjool dadels
– 150 mL kokosmelk (Alpro)
– 2 theelepels kaneel
– 3-4 druppels vanille aroma
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel stevia
– Snufje zout.

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de cannellini bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens bonen, het ei en de eiwitten in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, kokosmelk, vanille aroma, bakpoeder, kaneel, snufje zout en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
6. Doe het beslag in een andere kom en spatel 3/4e van de bessen door het beslag.
7. Bekleed een cake- of browniebakblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in het bakblik. Verdeel nu de rest van de bessen over de cake.
8. Bak je cake ongeveer 45 minuten op 180 graden Celsius. Check na 45 minuten even met een satéprikker of hij klaar is! Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt. That’s it!

Voedingswaarden per portie (bij 12 stuks):
83 calorieën
1 gram vet
10 gram koolhydraten (waarvan 2,1 gram vezels)
7 gram eiwitten

Geef een reactie