Borrelnootjes

Huh? Borrelnootjes…hoe kunnen die nou gezond zijn? Nou.. Maak ze zelf eens met kikkererwten. Heel makkelijk & ideaal als je zin hebt in een zoute snack.
In dit recept legde ik kort uit waarom kikkererwten zo gezond zijn. Genoeg redenen om kikkererwten vaker te gaan gebruiken, bijvoorbeeld in dit recept!

Wat heb je nodig?
– 1 blik kikkererwten (200 gram)
– 1/2 eetlepel olijfolie
– Kruiden naar keuze & smaak; zoals paprikapoeder/ kerriepoeder/ knoflookpoeder etc.

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze daarna goed droog.
3. Doe de kikkererwten in een kom en voeg een halve eetlepel olijfolie toe. Mix het goed door elkaar.
4. Pak nu de kruiden naar keuze, bijvoorbeeld paprikakruiden. Strooi de kruiden over de kikkererwten en hussel het door elkaar. Blijf dit herhalen tot op alle kikkererwten een dun laagje kruiden zit. Hou je van pittig? Gebruik dan wat meer kruiden!Foto 13-02-16 13 05 46
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten over de bakplaat.
6. Bak de kikkererwten ongeveer 10, hussel ze even door elkaar en bak ze dan nog 10 minuten tot ze lekker knapperig zijn.

That’s it! Binnen een handomdraai heb je een lekker bakje verantwoorde borrelnootjes op tafel staan!

Je kan deze borrelnootjes het beste laten afkoelen en dan meteen opeten, dan zij ze nog lekker crunchy! Je kan ze ook gebruiken als croutons over een salade.

Voedingswaarden per portie (de helft van dit recept):
165 calorieën
7 gram vet
15 gram koolhydraten (waarvan 8 gram vezels)
6 gram eiwit

Foto 13-02-16 13 06 40
Als croutons over een salade.

Geef een reactie