Snack attack!

Snacks, maaltijd 2/4, tussendoortjes, hoe je ze ook wilt noemen… Soms heb je gewoon ergens zin in. Maar er zijn zoveel snacks en tussendoortjes… Hoe kies je nou een verantwoord, makkelijk en vooral lekker tussendoortje? Daarom voor jullie een lijst met 15 gezonde tussendoortjes onder de 150 calorieën

 1. Een gekookt eitje
  Er zitten ongeveer 75 calorieën in een gekookt ei. Daarnaast zitten vol met eiwitten en gezonde vetten die zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Ideaal dus als tussendoortje. Kook 2 eieren en je hebt voor twee dagen een snack.
 2. Een appel
  Een gemiddelde appel bevat zo’n 70-80 calorieën en bijna 5 gram vezels. Do I need to say more?foto-06-12-16-16-16-34
 3. Een bakje wortels met hummus
  Neem een bakje wortels en 2 eetlepels hummus of deze worteldip.
 4. Een halve avocado
  In avocado zitten niet alleen gezonde vetten, maar hij zit ook nog eens boordevol vezels. Win-win dus! Strooi er een klein beetje peper en zout overheen en je hebt perfecte snack.

 5. Een handje (20 gram) amandelen
  Amandelen zijn absoluut geen dikmaker, mits je er niet te veel van eet. Noten bevatten nu eenmaal veel calorieën. Als je 14-15 stuks eet (ongeveer 20 gram), dan zit je goed. Een groot voordeel van amandelen; ze zijn rijk aan vitamine E, eiwitten en vezels. Daarnaast geven ze een verzadigd gevoel.

 6. Komkommer
  Dit is dus een tussendoortje waar je bijna eindeloos van kan snacken. Komkommer bevat voor 90% uit water en is dus niet alleen een lekkere snack, maar ook een dorstlesser. Komkommer zit vol met vitamines! Om aan 100 calorieën te komen moet je bijna 10 komkommer opeten, dit zou ik niet zo snel doen, maar je kan er in ieder geval de hele dag van snacken.

 7. Pindamix
  Mix 1 eetlepel pinda’s met 2 eetlepels rozijnen of gedroogde cranberry’s en je hebt een lekkere snack.
 8. Een blokje pure chocolade
  Ja helaas, maar één blokje. Want ook voor pure chocolade geldt dat er veel calorieën in zitten, dus hou het bij één blokje van minstens 70%.54480d26e54c82201757b84db3c7480f
 9. Home made hartige snacks
  Bijvoorbeeld deze Sweet Potato Muffins of deze gezonde borrelnootjes
 10. Vezelrijke cracker of rijstwafel met cottage cheese en tomaat
  Neem een vezelrijke cracker van WASA of een (meergranen) rijstwafel. Besmeer hem met twee eetlepels cottage cheese en wat plakjes tomaat. Zo heb je een makkelijk tussendoortje met aardig wat eiwitten waardoor je er weer even tegenaan kan!

 11. Bakje magere kwark met blauwe bessen
  Neem ongeveer 200 gram magere Franse kwark en een handje blauw bessen. Easy Peasy!
 12. Banaan
  Lekker voor de zoete trek en vooral makkelijk om mee te nemen. Bonus; je krijgt meteen een goede dosis kalium binnen. Kalium is een essentieel mineraal en is onder andere verantwoordelijk voor de overdracht van zenuwprikkel, de aanmaak van lichaamseiwit, de regulering van de bloeddruk & bloedsuikerspiegel, en zo zijn er nog een aantal andere lichaamsprocessen waar kalium een belangrijke rol bij speelt.
 13. Volkorenbrood met kip- of kalkoenfilet
  Een sneetje volkoren brood met 3-4 plakjes kip- of kalkoenfilet is een prima tussendoortje die je ook nog eens super gemakkelijk mee kan nemen. Deze snack bevat ongeveer 150 calorieën, magere eiwitten en langzame koolhydraten. Hierdoor heb je een langer verzadigd gevoel!
 14. Home made zoete tussendoortjes
  Bijvoorbeeld
  Black Bean Brownie 
  Havermout Kokoskoekjes
  Eiwitrijke Bananencake
  Kwarkbrood
  Voor meer tussendoortjes neem eens een kijken op deze pagina.
 15. Cottage cheese met fruit
  Neem 150 gram cottage cheese, 1 theelepel kaneel en je favoriete fruittopping, denk aan blauwe bessen, frambozen, een halve banaan of appel. Klaar!

Geef een reactie