Een paar maanden geleden ontdekte ik deze 100 % plantaardige kipstukjes van Vivera. Wat mij betreft een uitkomst voor vegetariërs, maar ook als je gewoon een dagje meatless wilt eten, want ze zijn namelijk hartstikke lekker.
Ze bevatten maar vijf ingrediënten, geen e-nummers en geen onbekende toevoegingen. Ook zijn ze veganistisch en zijn de voedingswaarden erg fijn (per 100 gram bevatten ze 125 calorieën – 0,5 gram vet – 6,7 gram koolhydraten (maar 0,6 gram suiker en 6 gram vezels) en 20 gram eiwitten) Top dus! Hoog tijd om er een gerecht mee te maken.
Je kunt de kipstukjes overal mee combineren, maar ik vind ze erg lekker in een pastagerecht zoals deze pasta met groene asperges! Deze vegetarische pasta is makkelijk, gezond en bevat veel groenten! Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 100 gram volkoren pasta (fusilli of penne)
– 75 gram Philadelphia light
– 1 pak plantaardige kipstukjes (Vivera)
– 300 gram groene asperges
– 1/2 courgette
– 8 kastagne champignons
– 1 teentje knoflook
– 30 gram geraspte 30+ kaas
– 1 handje verse basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– Peper & zout
– Olijfolie extra vierge
Hoe maak je het?
1. Bereid de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
2. Snijd de groene asperges, courgette en champignons in grove stukken. De ui, knoflook en basilicum snijd je helemaal fijn.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een (wok)pan en bak de groentes 5-6 minuten beetgaar. Voeg vervolgens de kipstukjes, paprikapoeder en basilicum toe en bak dit 2-3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg de Philadelphia toe aan de groente en ‘kip’ en laat dit 1-2 minuten op laag vuur staan.
5. Giet de pasta af en doe deze in de pan. Roer het goed door elkaar zodat de pasta goed mengt met de groente en Philadelphia. Laat het nog een minuutje staan.
6. Verdeel de pasta over twee borden en strooi de geraspte 30+ kaas eroverheen.
Buon appetito!
Voedingswaarden per portie (bij 2 porties):
451 calorieën
9 gram vetten
53 gram koolhydraten (waarvan 11 gram vezels)
37 gram eiwitten