Sweet Potato Waffles

Zoete aardappel is super gezond én heel veelzijdig! Wat zo fijn is aan de zoete aardappel is dat je er eindeloos mee kan variëren; van zoete aardappelfrietjes tot sweet potato muffins en nu zelfs hartige wafels! Dit receptje is lekker als lunch of avondmaaltijd!
Maak ze een dagje van tevoren en je kan ze zo meenemen in je lunchbox naar werk of school. Een makkelijk & gezond recept.. Sooo let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 6 wafels)? foto-21-11-16-14-11-04
– 1 kleine zoete aardappel (ongeveer 200 gram)
– 75 gram volkoren (spelt)meel
– 30 gram geraspte oude 30+ kaas
– 1 ei
– 100 mL amandelmelk
– 3 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– Peper en zout

Hoe maak je het?
1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook hem vervolgens tot hij zacht is geworden en giet het af.
2. Prak de zoete aardappel mix dit met het ei tot een glas mengsel. Voeg het speltmeel, de kruiden, de amandelmelk en het bakpoeder toe en mix dit tot een mooi beslag.
3.  Voeg nu de geraspte kaas toe en spatel dit door het beslag. Breng het geheel (naar eigen smaak) op smaak met peper en zout.
4. Zet het wafelijzer aan op middelhoge stand en vet hem in met kookspray.
5. Schep twee eetlepels van het beslag in elke vorm. Doe het wafelijzer dicht en wacht nu ongeveer 6-8 minuten. Kijk voorzichtig of de wafel gaar is. Haal ze dan uit het wafelijzer en herhaal dit tot het beslag op is.
6. Leg de wafels op een bord en aanvallen maar! Klaar zijn je Sweet Potato Waffles! Lekker met een groene salade! Eet smakelijk!

Voedingswaarden per wafel (bij 6 wafels):
108 calorieën
2,5 gram vet
15,7 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
5 gram eiwitten

Foto 21-11-16 14 11 57.jpg

Geef een reactie