Fabel & Feitjes Friday #37

Fabel & Feitjes Friday nummer 37 alweer! Vandaag gaat het over specifieke voedingsmiddelen en gezondheid. Vaak grijpen we bij kwaaltjes snel naar de voedingssupplementen of medicijnen, maar voor kijk voortaan eens in je keukenkastje als je je ziek, zwak of misselijk voelt *! Wist je namelijk dat…

1.Munt helpt tegen buikpijn en hoofdpijn.
Een van de belangrijkste eigenschappen van munt is dat het krampstillend en gasverminderend werkt. Dus voel je je wat opgeblazen en heb je kramp dan kan je klachten verminderen. Het werkt ook goed tegen menstruatieklachten! Verder blijkt uit onderzoek dat pepermuntolie hoofdpijn kan verminderen. Smeer iets op je voorhoofd en slapen, dit blijkt net zo werkzaam te zijn als 1000mg paracetamol!

2. Honing een uitstekende hoestdrank is.
Dit is misschien een inkoppertje, maar het werkt wel! Honing heeft een antibacteriële werking, verminderd hoest, houdt de keel soepel en wekt de speekselproductie op (dit laatste helpt tegen kriebelhoest). Twee theelepels honing door de thee voor het slapengaan is al genoeg!

3. Kurkuma helpt tegen ontstekingen.
Kurkuma (of geelwortel) is echt een wondermiddel en we zouden het veel vaker moeten gebruiken. Niet alleen werkt kurkuma ontstekingsremmend, ook verzacht het pijn, koorts, zwellingen en verstopte ademhalingswegen. Het werkt antibacterieel, schimmeldodend en het bevorderd je immuunsysteem. Kurkuma wordt dan ook niet voor niets gebruikt bij huidontstekingen, droge huis, reumatische aandoeningen, spierpijn, kneuzingen, wonden, menstruatieproblemen en nog tal van anderen klachten.
Kurkuma kan je verwerken door gerechten, zoals curry’s. Wil je echt de voordelen van kurkuma ondervinden? Gebruik dan 1-3 theelepels per dag.

4. Wagenziek? Neem gember!
Gember staat erom bekend dat het misselijkheid kan tegengaan, vooral ochtendmisselijkheid en wagenziekte.  Door wat gemberpoeder of gembersiroop toe te voegen aan gerechten of het nuttigen van gemberthee helpt tegen deze misselijkheid. Gember tegen misselijkheid is een echt eeuwenoud hulpmiddel.

5. Knoflook tegen een hoge bloeddruk.
Het is al langer bekend dat knoflook goed is voor je hart, maar het kan ook een hoge bloeddruk helpen verlagen + je cholesterol verlagen. Heb je last van hart- en vaatziekten, gooi dan niet meteen al je medicijnen de deur uit, maar gebruik wat extra knoflook door je gerechten (ook nog eens erg lekker, dus win win)!

*Voeding kan helpen bij huis-tuin en keuken kwaaltjes en kan bepaalde klachten verminderen, maar je moet altijd luisteren naar een specialist als je ergens last van hebt en naar de huisarts gaan wanneer je je echt niet goed voelt!

Geef een reactie