Fabel & Feitjes Friday #8

Nummer acht al weer! En we gaan het deze week hebben over voeding; vijf random fabels & feitjes op het gebied van voeding! Lees snel verder!

1. Biologische groente en fruit is gezonder dan niet-biologische.
Fabel! Als mensen kiezen voor biologische groenten of fruit omdat deze gezonder zouden zijn, dan kunnen ze net zo goed de niet-biologische variant eten. Biologische producten bevatten namelijk niet veel meer vitamines of mineralen dan normale producten. De verschillen zijn klein als het gaat om vitamines en mineralen. In niet-biologische producten zitten wel iets meer bestrijdingsmiddelen dan biologische, maar de hoeveelheden zijn erg laag en voor je gezondheid niet schadelijk. Dus voor je gezondheid maakt het niet veel uit of je biologisch of niet-biologisch groente of fruit eet. Desalniettemin is biologische landbouw wel duurzamer en beter voor het milieu dan niet-biologische.

2. Eten om onregelmatige tijden kan zorgen voor meer trek.
Feit! Dit heeft te maken met je bloedsuikerspiegel. Om deze stabiel te houden is het belangrijk dat je de hele dag (om de 2-3 uur) goed blijft eten. Kies dan voor vezel- en eiwitrijke maaltijden, deze houden je de hele dag op een goede manier verzadigd, hierdoor ben je minder geneigd om te snaaien naar ongezonde dingen. Ook vetten uit avocado’s en noten geven je een vol gevoel, dus heb jij non-stop honger? Voeg dan deze foods ook toe aan je eetpatroon!

3. Sommige soorten suiker zijn gezonder dan andere.
Fabel. Er zijn geen gezonde of ongezonde suikers. Alle soorten suiker worden op dezelfde manier verwerkt in het lichaam, ze worden namelijk allemaal afgebroken tot glucose. Het maakt niet uit of je kokosbloesemsuiker of gewone witte suiker gebruikt (de één is alleen een stuk duurder dan de andere). Nog een weetje over suiker, wist je al dat suiker 60 (!!) verschillende soorten benamingen heeft? Je wordt dus als koper heel makkelijk misleidt door al deze benamingen!

4. Van bepaalde voedingsmiddelen, zoals dieetvoeding, val je af.
Fabel. Er is geen bepaald voedingsmiddel waarmee je kilo’s gaat afvallen. Als je wilt afvallen dan moet je een negatieve caloriebalans creëren, of te wel, meer verbranden dan je inneemt. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals veel groente, zullen er wel voor zorgen dat je langer vol zit waardoor je minder geneigd bent te gaan snaaien.

5. Hoofdpijn kan verminderen door het eten van spinazie.
Feit! Misschien een heel random weetje, maar het is echt zo! Dit geldt eigenlijk voor meerdere soorten bladgroenten, maar met name spinazie.. Wist je dan hoe donkerder de kleur van de bladgroente, hoe hoger de voedingswaarde is? Spinazie is dus een topper. Spinazie is rijk aan vitamine B2, B en omega-3 vetzuren. Deze stoffen zijn allemaal bewezen hoofdpijn onderdrukkers.

Geef een reactie