Appel & Kaneel, een lekkere en zoete combinatie. En ook nog eens erg gezond! Kaneel is namelijk een echt superfood. Kaneel zorgt voor stabiele bloedsuikerspiegel, verbetert je bloedcirculatie en spijsvertering. Als dat nog niet genoeg voordelen zijn, is het ook een goede bron van verschillende mineralen en vitaminen. Hoog tijd voor een nieuw recept met deze superfood!
Deze Appel-Kaneel Cake bevat, naast al het goede van het kaneel, ook veel vezels (uit het kokosmeel en de cannellini bonen) en eiwitten (uit de eiwitten en eiwitpoeder).
Een ideale post workout snack of ontbijt! Smeer er een beetje pindapasta op en je hebt een uitstekende combinatie van vetten, koolhydraten en eiwitten! Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 4 grote stukken)?
– 1 blikje (125 gram) cannellini bonen
– 3 eiwitten
– 30 gram eiwitpoeder
– 20 gram kokosmeel
– 1 appel
– 100 mL (ongezoete) amandelmelk
– 1 theelepel bakpoeder
– 3 theelepels kaneel
– 2 theelepels citroensap
– Stevia (naar eigen smaak)
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe de cannellini bonen samen met de eiwitten in een keukenmachine of blender en mix tot je een glad mengsel hebt.
3. Voeg de eiwitpoeder, het kokosmeel, 2 theelepels kaneel, bakpoeder, de amandelmelk en (eventueel) stevia toe. Mix het goed door elkaar tot een glad beslag.
4. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met wat kookspray.
5. Doe het beslag in de vorm en verdeel het met een spatel over de bodem.
6. Snijd de appel in plakjes en besprenkel dit met het citroensap. Doe 1 theelepel kaneel erbij en eventueel wat stevia. Zorg ervoor dat op elk plakje wat kaneel zit.
7. Verdeel de plakjes appel over het beslag. Schuif ze er schuin in over de lengte.
8. Bak je appel – kaneel cake ongeveer 30-40 minuten op 180 graden Celsius. Check na 30 minuten even met een satéprikker of hij al gaar is, de baktijd kan namelijk per oven verschillen. Als hij gaar is haal je het taartje uit de oven en laat je hem even afkoelen. Snijd hem in 4 grote stukken en aanvallen maar! Enjoy!
Voedingswaarden per portie (bij 4 grote stukken):
106 calorieën
1,5 gram vet
9,8 gram koolhydraten (waarvan 6 gram vezels)
11 gram eiwitten
Hallo Jolien, dank je wel voor je recept. Ik heb ‘m gisteren gemaakt maar is zal wel iets fout gedaan hebben want na ruim een uur was het nog heel nat. Toch heb ik ‘m er maar uitgehaald, dan maar een soort van papje met iets van een crunch. 😉 De stukje die ik proefde smaakte veelbelovend. Je hebt er in elk geval wel een enthousiaste volger bij. Dank je wel.