Een nieuw receptje die ik al een aantal keer op mijn Instagram heb gepost; deze Courgetti met Avocado-Pesto saus. Een super lekker, vegetarisch receptje vol met gezonde vetten, groentes en eiwitten. Je kan courgetti gebruiken, maar als je liever gewone (volkoren) pasta wilt kan je dit ook gebruiken! Enjoy!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 2 bakken (800 gram) courgette spaghetti
– 2 handjes snoeptomaten
– 1 avocado
– 200 gram cottage cheese
– 2 eetlepels groene pesto
– 2 teentjes knoflook
– een halve rode ui
– Chili pepers
– Een scheutje melk
– Peper en zout
Hoe maak je het?
1. Ontpit de avocado en doe deze in een blender of keukenmachine, voeg hier de pesto, knoflook, rode ui, een snufje chili peper (naar smaak), een scheutje melk, peper en zout aan toe.
2. Mix alles door elkaar tot je een romige saus hebt.
3. Doe de courgetti in een wokpan en bak 3-4 minuten. Voeg vervolgens de snoeptomaatjes en de avocado-pesto saus toe en roer alles goed door elkaar.
4. Breng, indien nodig, verder op smaak met wat peper en saus.
5. Roer het nog 1 minuutje door.
6. Verdeel de courgetti met saus over twee borden/kommen. Voeg per persoon 100 gram (ongeveer 2 eetlepels) cottage cheese toe. And that’s it! Binnen no time heb je een lekkere, gezonde maaltijd op tafel staan!
Voedingswaarden per portie:
399 calorieën
23 gram eiwitten
34 gram koolhydraten (waarvan 5 gram vezels)
18 gram vet
