Bloemkoolrijst

Wil je een lekkere optie voor normale (zilvervlies)rijst, maar niet de koolhydraten en calorieën? Probeer dan eens deze bloemkoolrijst. Makkelijk om te maken en lekker om te serveren bij bijvoorbeeld curry’s of in deze Marokkaanse couscous. Ideaal als je een dagje low carb wilt eten, maar toch wat volume wilt toevoegen aan je maaltijden! Check snel het recept hieronder!

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
– 1 bloemkool
– Peper & zout
– Verse koriander
– Olijfolie

Hoe maak je het?
1. Snijd de bloemkool in roosjes en maal dit fijn in de blender of keukenmachine, totdat er een soort ‘rijst’ korreltjes overblijven. Je kunt het ook nog langer fijnmalen, dan krijg je meer de textuur van couscous.Foto 11-08-16 17 45 13
2. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan. Doe de bloemkoolrijst in de pan en bak dit 3-4 minuten.
3. Snijd de korianderblaadjes fijn en voeg dit toe aan de ‘rijst’. Breng het verder naar eigen smaak op smaak met peper en zout.
4. Bak het geheel nog 2-3 minuten tot de bloemkoolrijst goed warm is. And it’s done!

 

Voedingswaarden per portie (bij 4 porties):
36 calorieën
1,5 gram vet
5 gram koolhydraten (waarvan 2,1 gram vezels)
1,9 gram eiwitten

Geef een reactie