Ik ben echt dol op havermoutbrood, bananenbrood, kwarkbrood.. Noem maar op! Een lekker, gezond, handig tussendoortje en helemaal niet moeilijk te maken. Eerder maakte ik al dit Strawberry Cheesecake Havermoutbrood deze Blauwe bessen en aardbeien havermoutmuffins. Wat nou als we deze twee toppers combineren en er Blueberry Cheesecake Muffins van maken?!
Een fris en gezond receptje voor heerlijke muffins. Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 20 kleine muffins)?
– 200 gram havermeel (of fijngemalen havermout in een keukenmachine)
– 1 scoop vanille eiwitpoeder (of 30 gram extra havermeel)
– 1 banaan
– 2 eieren
– 100 gram Griekse yoghurt
– 150 gram blauwe bessen
– 200 mL (ongezoete) amandelmelk
– 2 theelepels kaneel
– 1 eetlepel stevia
– 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Prak de banaan en voeg hier twee eieren aan toe. Mix het door elkaar tot het een glad mengsel wordt.
3.Doe het havermeel, eiwitpoeder, kaneel, stevia en bakpoeder in een kom en mix het even door elkaar. Voeg hier vervolgens het banaan-ei mengsel, de (ongezoete) amandelmelk en de helft van de Griekse yoghurt aan toe en mix het met een handmixer tot een glad beslag.
4. Spatel 3/4 van de blauwe bessen door het beslag. De rest bewaar je nog even.
5. Spray ongeveer 20 siliconen muffinvormpjes in met wat kookspray. Verdeel het beslag over de vormpjes. Voordat ze de oven in gaan verdeel je met een theelepel de rest van de Griekse yoghurt en de overgebleven blauwe bessen over de muffins.
6. Doe muffins nu in de oven voor 45-50 minuten op 180 graden Celsius. Check na 45 minuten even of ze gaar zijn met een satéprikker. Ze blijven lekker smeuïg en door het fruit in de muffins zullen ze nooit helemaal droog worden.
7. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen! That’s it!
De muffins blijven ongeveer 2-3 dagen lekker in een afgesloten box. Je kunt ze ook invriezen, zodat je er wat kunt bewaren en ze eruit kunt halen wanneer jij dat wilt!
Voedingswaarden per muffin
(bij 20 muffins):
69 calorieën
2 gram vet
8,4 gram koolhydraten
(waarvan 3 gram vezels)
3,4 gram eiwitten