Pompoen is echt mijn favoriete wintergroente, I love it! Daarom nog een receptje met deze oranje kanjer. Hmm.. dit was eigenlijk een simpele maaltijd, omdat ik niet veel meer in huis had… Maar het pakte verrassend goed uit! Laag in calorieën en koolhydraten, lekker en makkelijk. Een heerlijke ovenschotel met de hoofdingrediënten broccoli, pompoen en geitenkaas. Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 2 à 3 personen)?
– 1/2 pompoen
– 1 broccoli
– 1 courgette
– 200 gram champignons
– 200 gram cherrytomaatjes
– 75 gram geitenkaas
– 1 eetlepel olijfolie
– Peper & zout
– Verse basilicum
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels knoflookpoeder
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de pompoen, courgette, champignon, cherrytomaatjes en de broccoli in grove stukken en doe het in een grote kom.
3. Voeg 1 eetlepel olijfolie, de paprika-, knoflookpoeder, verse basilicum en peper & zout toe aan de groenten. Hussel het goed door elkaar.
4. Gebruik een grote ovenschotel en doe de groenten hierin. Vervolgens verdeel je de geitenkaas over de groenten.
5. Zet de broccoli-pompoenschotel ongeveer 45-60 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Als de pompoen zacht is en de broccoli gaar, haal je de schotel uit de oven.
6. Verdeel het over 2 à 3 borden en maak het af met wat blaadjes basilicum. Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie (bij twee porties):
326 calorieën
15 gram vet
28 gram koolhydraten (waarvan 11 gram vezels)
20 gram eiwitten.