Frisse Tonijnsalade

Het is Pasen en de tafels worden weer gedekt met gekookte eieren, paasbrood, Matzes.. noem maar op! Mijn bijdrage aan het diner; deze frisse tonijnsalade! Heerlijk op een broodje of om gewoon op te eten. Het is super makkelijk om te maken, laag in koolhydraten, hoog in eiwitten en erg lekker. Eerder maakte ik al deze tonijnsalade, de frisse tonijnsalade lijkt er erg op, maar is net even anders – een tonijnsalade 2.0! Let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 8 personen)?
– 3 blikken tonijn op waterbasis
– 1 appel
– 3 bosuitjes
– 1 rode ui
– 4 augurken
– 5 eetlepels magere Franse kwark
– 2 eieren
– 1 handje verse bieslook
– Peper & zout

Hoe maak je het?
1. Kook de eieren ongeveer 7 minuten.
2. Laat de tonijn goed uitlekken en snijd ondertussen de appel, bosui, rode ui, augurken en bieslook fijn in kleine stukjes.
3. Doe de tonijn in een grote kom en voeg hier de appel, bosui, rode ui, augurken en bieslook aan toe. Voeg vervolgens de magere Franse kwark toe en mix het goed door elkaar.Breng het geheel op smaak met peper en zout.
4. Pak een mooi diep bord/schaal en verdeel de tonijnsalade over de schaal. Snijd de gekookte eieren in partjes en verdeel dit langs de rand van de schaal.
5. Ten slotte verdeel je nog wat bieslook over de salade ter garnering en klaar is je frisse tonijnsalade!Foto 27-03-16 14 55 58 (1).jpg

Voedingswaarden per portie (bij 8 porties):
97 calorieën
1,7 gram vet
6,1 gram koolhydraten (waarvan 0,5 gram vezels)
14,8 gram eiwitten

 

Geef een reactie