Geroosterde Groente

Broccoli is één van mijn favorite veggies! Gekookt of gestoomd, I love it! Nu heb ik ze laatst geroosterd in de oven. En echt, trust me.. als je dit receptje eenmaal hebt geprobeerd dan wil je hem niet meer anders bereiden. Het is echt super simpel en geeft de gouden ouwe broccoli net even een twist. Samen met courgette, paprika en champignons heb je je dagelijkse dosis groente zo binnen! Lekker voor door een salade of als bijgerecht bij het avondeten! Let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 2-3 personen)?
– 1 stronk broccoli
– 1/2 courgette
– 1 paprika
– 5-6 champignons
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel gedroogde oregnano
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– Peper & zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de broccoliroosjes van de broccoli, je kan best een groot deel van de stronk laten zitten (dit kan je namelijk goed roosteren, is erg lekker en zo verspil je ook nog eens minder!). Snijd de courgette, paprika en champignons in grove stukken.
3. Doe de alles groentes vervolgens in een grote kom en doe hier de olijfolie, oregano en knoflookpoeder bij. Mix het goed door elkaar. Breng daarna verder op smaak met wat peper en zout. Als alle groentes goed onder de olijfolie zitten verdeel je deze over de bakplaat.
4. Schuif nu de groentes in de oven voor 15-20 minuten. Als de uiteinde van de broccoliroosjes goudbruin zijn geworden zijn ze klaar en kan je ze uit de oven halen! That’s it!

Voedingswaarden per portie (dit zijn 2 porties):
142 calorieën
6,1 gram vet
12,5 gram koolhydraten (waarvan 6.8 gram vezels)
8,7 gram eiwit

Geef een reactie