Hartige muffins! Dit keer wat anders dan zoete muffins met fruit en pure chocolade. Vandaag een lekkere hartige snack. Deze muffins zijn ideaal als tussendoortje of lichte lunch/avondmaaltijd, bijvoorbeeld met een salade of soep.
Ze zitten vol met the good stuff, zoals gezonde vetten en eiwitten uit de eieren, vezels uit de cannellini bonen en langzame koolhydraten uit het volkoren speltmeel. En dan hebben we het nog niet eens over de vitamientjes uit de groenten gehad. Genoeg redenen dus om deze hartige muffins eens uit te proberen. Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 12 muffins)?
– 100 gram volkoren speltmeel of boekweitmeel
– 1 blikje (250 gram) cannellini bonen
– 1 courgette
– 1/2 paprika
– 1 bosuitje
– 3 eieren
– 40 gram Ricotta kaas
– 40 gram geraspte 30+ kaas
– 3 theelepels gerookte paprikapoeder
– 3 theelepels gedroogde basilicum
– Peper & zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Rasp de courgette fijn en dep het droog met wat keukenpapier.
3. Snijd de paprika in kleine stukjes en de bosui in ringetjes.
4. Doe de cannellini bonen samen met de eieren in een keukenmachine tot het een gladde massa is geworden. Vervolgens doe je dit mengsel in een grote kom.
5. Voeg het volkoren speltmeel, de ricotta, 3/4 van de geraspte kaas en de kruiden toe aan de cannellini bonen en mix het goed door elkaar.
6. Vervolgens voeg je de courgette en de paprika toe. Dit spatel je door het beslag. Breng het zelf verder op smaak met peper en zout!
7. Spray 12 siliconen cakevormpjes in met wat bakspray en verdeel het beslag over de vormpjes. Ten slotte strooi je de bosui en de rest van de geraspte kaas over de muffins voordat ze de oven in gaan.
8. Bak de muffins ongeveer 30-45 minuten op 200 graden Celsius. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. That’s it!
There you go! Lekkere, gezonde muffins, ideaal als tussendoortje of als lunch!
Voedingswaarden per muffin
(bij 12 muffins):
87 calorieën
2,9 gram vet
8,7 gram koolhydraten
(waarvan 3 gram vezels)
5,8 gram eiwit
One thought