Soft Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies, van die echte Amerikaanse soft cookies.. Hmm.. erg lekker, maar ook behoorlijk calorie rijk en bomvol suiker. Daarom deze variant op soft chocolate chip cookies, met maar 50 calorieën ( 0,3 gram suiker, 2,5 gram vezels en bijna 5 gram eiwit) per stuk! Ze zijn binnen 30 minuten klaar. So, let’s get to it!

Het recept is geïnspireerd op de Chocolate cannellini cake van Meet Your Macro’s (klik hier voor de link naar het recept van deze super lekkere cake, ook een keer het proberen waard!).

Wat heb je nodig?
– 125 gram cannellini bonen
– 1 schep eiwitpoeder
– 10 gram kokosmeel
– 1 eiwit
– 20 gram cacao nibs of pure chocolade
– 10 gram pure cacao poeder
– scheutje amandelmelk of kokosmelk
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 snufje zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Maal de bonen samen met het eiwit in een keukenmachine fijn tot een gladde massa.
3. Voeg de eiwitpoeder, kokosmeel, pure cacao poeder, kaneel, bakpoeder en snufje zout toe aan de bonen en mix het goed door elkaar tot een glad beslag.
4. Doe het beslag in een grote kom en spatel de helft van de cacao nibs of pure chocolade(stukjes) erdoorheen.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een lepel acht koekjes. Verdeel de rest van de cacao nibs over de koekjes.
6. Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten op 180 graden Celsius. Het worden geen knapperige koekjes, het zijn soft cookies. De cacao nibs geven daarentegen wel een lekkere crunch aan de koekjes!

Foto 29-05-16 13 36 25

Voedingswaarden per cookie (bij acht cookies):
49 calorieën
1,8 gram vet
2,4 gram koolhydraten (waarvan 2,5 gram vezels)
4,7 gram eiwitten

Geef een reactie