Sushi Tuna Roll

Sushi is echt één van mijn favorite foods! I love sushi! En af en toe moet het ook gewoon kunnen, maar wil je nou wat vaker van sushi genieten? Probeer dan eens deze Tuna (Hand)Roll! Boordevol eiwitten en laag in koolhydraten. Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd, it’s your call!

Wist je trouwens al dat nori vellen heel gezond zijn? Ze zitten vol met goede vitamines en en mineralen zoals jodium, ijzer, magnesium en de vitamines A, B6 en B12. Daarnaast zitten ze ook nog eens boordevol eiwitten!

Wat heb je nodig?
– 2 nori vellen
– 1x tonijnsalade (zie hier voor het recept)
– 1/2 avocado
– 1/2 komkommer
– 1/2 winterpeen
– Peper & zout
– Kikoman sojasaus

Hoe maak je het?
1. Maak de tonijnsalade zoals het recept aangeeft.
2. Snijd de komkommer en winterpeen in dunne reepjes en de avocado in plakjes.
3. Pak de nori vellen en knip deze in de lengte doormidden in twee gelijke stukken. Neem een half norivel en leg deze met de glimmende kant naar beneden. Bedek nu de linkerhelft (precies een vierkantje) van het norivel met de tonijnsalade.
4. Maak met een lepeltje een diagonale geul om de vulling in te doen. Deze geul loopt van de rechteronderhoek tot de linkerbovenhoek van de tonijnsalade. Leg nu de reepjes winterpeen, komkommer en avocado diagonaal op de tonijnsalade. Vouw de nori met de tonijnsalade over de vulling en rol deze op als een puntzakje (zie foto hieronder).
4. Herhaal dit met de andere drie vellen nori tot alles op is. Serveer de Tuna Roll met sojasaus en klaar je healthy sushi!

Voedingswaarden per handrol (bij vier rollen):
73 calorieën
2,1 gram vet
4,7 gram koolhydraten (waarvan 1,4 gram vezels)
10,3 gram eiwitten

 

Geef een reactie