Tortizza

Tortizza.. Een wat? Een combinatie tussen een tortilla en een pizza, een tortizza dus!
Je ziet ze steeds vaker voorbij komen en dat is ook niet zo gek. Ze zijn super makkelijk om te maken én, als je een beetje op de toppings let, ook nog eens gezond.
Een gewone pizza tikt al snel de 800 calorieën aan en is vaak rijk aan koolhydraten. Deze tortizza bevat ongeveer 230 calorieën. Een stuk gezondere optie dus. Lekker als lunch of avondeten!

Dit recept is voor een tortizza met zalm, cottage cheese en courgette, maar je kunt er eindeloos mee variëren en je eigen toppings kiezen. Let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 1 tortizza)?
– 1 volkoren tortilla
– 40 gram tomatenpassata (zonder toegevoegde suikers)
– 15 gram cottage cheese
– 40 gram zalm uit blik (op waterbasis)
– 10 gram geraspte 30+ kaas
– 8 plakjes courgette
– Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de tortilla hierop.Foto 08-02-16 12 45 31
3. Smeer de tomatenpassata uit over de tortilla en verdeel vervolgens de courgette, cottage cheese, zalm en geraspte kaas over de tortilla. Strooi ten slot wat Italiaanse kruiden over de tortizza.
4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de tortizza ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Als de kaas is gesmolten en de tortilla goudbruin van kleur wordt, is je tortizza klaar. Haal hem uit de oven en klaar is kees!

 

Voedingswaarden per tortizza (met bovenstaande toppings):
228 calorieën
7 gram vet
23 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
17 gram eiwitten.

One thought

Geef een reactie