Worteldip

Worteldip! Deze gezonde dip zet je binnen een handomdraai op tafel en hij ziet er ook nog eens mooi kleurrijk uit. Serveer hem op een mooi bord met wat reepjes groente en/of crackers en je hebt een mooi gerechtje voor bij de borrel of BBQ! Let’s get to it!

Wat heb je nodig?
– 150 gram kikkererwten
– 200 gram geraspte worteltjes
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 citroen (alleen het sap)
– Verse bieslook
– Peper & zout

Hoe maak je het?
1. Kook de worteltjes tot ze zacht zijn.
2. Giet de kikkererwten af en doe deze samen met de gekookte worteltjes in een keukenmachine of blender. Mix ze tot een glad mengsel.
3. Voeg het sap van een halve citroen, de gedroogde koriander en paprikapoeder, kerriepoeder toe en mix het goed door. Voeg naar eigen smaak peper & zout toe.
4. Doe de wortelspread in een bakje. Snijd de bieslook fijn en verdeel dit over- en door de wortelspread. Klaar is je home made wortelspread!

Lekker als dip voor groentes en ideaal als beleg voor op brood of op een cracker/rijstwafel!
Je kunt de wortelspread 3-4 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

Foto 23-08-16 13 59 06

Voedingswaarden per portie (ongeveer 15 gram):
12 calorieën
0,2 gram vet
1,5 gram koolhydraten (waarvan 1 gram vezels)
0,6 gram eiwitten

 

Geef een reactie