Carrot Cake Oatmeal

Carrot Cake Oatmeal, dit is echt m’n favoriete ontbijtje de laatste tijd! Een lekkere warme en goed vullende kom havermout waar je de ochtend wel mee doorkomt. Dit ontbijtje bevat een goede verhouding van gezonde vetten, complexe koolhydraten en magere eiwitten. Daarnaast krijg je meteen een lading vitamientjes binnen en dat al bij je ontbijt! Nieuwsgierig geworden? Keep on reading!

Wat heb je nodig?
– 40 gram havermout
– 100 gram winterpeen
– 150 mL water of ongezoete amandelmelk
– 1 theelepel (15 gram) pindapasta/amandelboter
– 2 theelepels kaneel (of meer als je lekker vindt)
– 1 snufje zout
– Eventueel: blauwe bessen

Hoe maak je het?
1. Doe de havermout, kaneel en een snufje zout in een kom. Voeg de amandelmelk toe en laat dit even staan.
2. Rasp de winterpeen en doe dit bij de havermout. Mix het even door elkaar en zet het vervolgens in de magnetron voor 2 minuten op 900 Watt.
3. Na twee minuten haal je de havermout uit de magnetron, roer het even door en voeg een theelepel pindapasta/amandelboter toe. Roer het door elkaar en zet het terug in de magnetron voor 1 minuut.
4. Haal je warme havermoutje uit de magnetron en klaar! Heerlijke Carrot Cake Oatmeal, klaar binnen 5 minuten! Top ‘m eventueel af met blauwe bessen! Enjoy!

Voedingswaarden per portie:
337 calorieën
13 gram vet
36 gram koolhydraten (waarvan 9 gram vezels)
11 gram eiwit

foto-23-11-16-08-49-59

5 thoughts

  1. Hmm even denken. 20 minuten op 180 graden zou voldoende moeten zijn! Of je kan het ook in een (steel)pannetje warm maken! Bestrooi de wortel dan met kaneel en verwarm het in een pannetje met een beetje water zodat het zacht worden. Breng de (amandel)melk in een ander pannetje aan de kook. Voeg de haver er bij en laat dit op zacht vuur 1-2 minuten koken. Haal de havermout pap van het vuur! Klaar!

  1. Hoi Anouk,
   Lekker he Carrot Cake Oats! I love it!
   Nee het gaat niet schiften! De kwark maakt het wel net wat romiger en je krijgt iets meer eiwitten binnen, heerlijk!
   Groetjes, Jolien.

Geef een reactie