Chocolade en kokos… een match made in heaven als je het mij vraagt. Daarom deze keer een havermoutbrood met chocolade en kokos. Kokos is erg lekker, maar ook nog eens goed voor je! Het bevat veel vezels en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, ook zorgt het voor een betere spijsvertering, een snellere stofwisseling en geeft het een boost aan je immuunsysteem. Kokos is wat dat betreft ook echt een superfood!
Dit havermoutbrood is ideaal als ontbijt, tussendoor of snack voordat je gaat sporten. De havermout zorgt voor een verzadigd gevoel, zodat je lang vol zit en minder pieken krijgt in je bloedsuikerspiegel. Wist je zelfs dat het eten van havermout bij je ontbijt kan zorgen voor een betere concentratie?
Nou… genoeg over de ingrediënten, door naar het recept!
Wat heb je nodig?
– 250 gram havermout of havermeel
– 1 banaan
– 2 eieren
– 1 eetlepel pure cacao poeder
– 50 gram kokoschips (raw, ongesuikerd)
– 200 mL (ongezoete) amandelmelk
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
2. Prak de banaan en voeg hier de eieren aan toe en mix het met
een handmixer goed door elkaar tot het een glad mengsel wordt.
3. Voeg het havermout/havermeel, pure cacao poeder, stevia en amandelmelk toe en mix het goed door.
4. Voeg 3/4e van de kokoschips toe en spatel dit door het beslag.
5. Bekleed een cakeblik met wat bakpapier of spray het in met bakspray en lepel het beslag in het cakeblik. Strooi de rest van de kokoschips over het havermoutbrood.
6. Bak de cake ongeveer 60 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Check na 60 minuten met een satéprikker of de cake gaar is en blijf dit doen tot cake gaar is.
7. Haal de cake uit de oven en laat hem even afkoelen voor je hem in plakken snijdt. Eet smakelijk!
Voedingswaarden per plak (bij 14 plakken):
109 calorieën
4,6 gram vet
13 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
4,2 gram eiwitten
Lijkt me lekker! Zou je de kokoschips ook weg kunnen laten/vervangen?
Ja dat kan zeker! ?