Chocolate Mugcake

Een mugcake, een snel, gezond en makkelijk ontbijtje. Eerder poste ik al deze high protein mugcake. Vandaag een receptje voor een Chocolate Mugcake, want chocolade… Do I need to say more….? Naast chocolade zit er in deze mugcake ook havermout (wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel), een ei (denk aan gezonde vetten en eiwitten) en een banaan (deze zorgt voor een energie boost voor in de ochtend).

Dit ontbijtje is ideaal als je de hele ochtend door moet! En deze mugcake staat’ook nog eens binnen vijf minuten op tafel, dus let’s get to it! 

Wat heb je nodig?
– 40 gram havermout
– 1/2 banaan
– 1 ei
– 50 gram magere Franse kwark
– 1 theelepel pure cacao poeder
– 1 theelepel kaneel
– 2 theelepels stevia
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 blokje (10 gram) pure chocolade 85%

Hoe maak je het?
1. Prak de halve banaan en voeg hier het ei aan toe. Mix het goed door elkaar tot een glad mengsel. Doe dit in een kommetje of een mok.
2. Voeg de havermout, magere Franse kwark, pure cacao poeder, stevia en bakpoeder toe aan het banaan-ei mengsel.
3. Zet dit ongeveer 3-4 minuten in de magnetron op 900 Watt tot de mugcake gaar is. De tijd kan per magnetron verschillen.
4. Haal de mugcake uit de magnetron. Draai de mugcake op een bordje en leg het stukje pure chocolade op het cakeje. Zet het nu nog 30-60 seconden in de magnetron tot de chocolade gesmolten is. That’s it.Chocolate Mugcake

Je kunt nog andere toppings gebruiken, zoals aardbeien, magere kwark of de rest van de banaan.

Voedingswaarden per portie
(zonder toppings):
401 calorieën
16 gram vet
40 gram koolhydraten
(waarvan 8 gram vezels)
21 gram eiwitten

 

Geef een reactie