Pompoen pasta, pompoen muffins, pompoen lasagne… Zoals jullie misschien al gemerkt hebben ben nogal ik fan van pompoen! Pompoen is niet alleen super lekker, maar het zit ook boordevol vitamines, mineralen en ook ijzer. Een pompoen heeft dus heel veel gezondheidsvoordelen, daarnaast kan je er ook alle kanten mee op; van een hartige pasta tot deze zoete pumpkin-pancakes. Dit recept bevat ongeveer 260 calorieën, maar zal je zeker vol houden tot de volgende maaltijd! Let’s begin!
Wat heb je nodig?
– 100 gram pompoen of pompoenpuree
– 30 gram havermeel/speltmeel/volkorenmeel etc.
– 1 ei
– 100 mL ongezoete amandelmelk
– 50 gram magere Franse kwark
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 1 theelepel stevia
– 1/2 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Eerst maken we pompoenpuree (indien je dit niet hebt). Dit gaat heel gemakkelijk. Snijd de pompoen (zonder korst) in kleine stukjes en bak dit in de oven op 200 graden Celsius totdat de pompoen helemaal zacht is geworden.
2. Als de pompoen zacht is haal je het uit de oven en prak je het tot een puree. Je kunt de pompoen ook koken, maar dan wordt de pompoen naar mijn mening te vochtig.
3. Voeg 1 ei toe aan de pompoenpuree en mix dit met een handmixer tot een glad beslag.
4. Aan dit pompoen-eimengsel voeg je het havermeel, de kaneel, speculaaskruiden, stevia en bakpoeder.
5. Mix dit goed door elkaar en voeg geleidelijk de amandelmelk toe aan het beslag. Het beslag moet niet te dun worden, het mag een lekker dik beslag blijven!
6. Spray een pan in met wat kookspray of gebruik wat kokosolie. Als de pan warm is bak je de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze gaar zijn.
7. Haal vervolgens de pannenkoekjes uit de pan als ze gaar zijn en top ze met de magere Franse kwark en eventueel met wat calorievrije pancake syrup. Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie (dit is voor één persoon en gemaakt met havermeel)
261 calorieën
9 gram vet
28 gram koolhydraten (waarvan 4 gram vezels)
18 gram eiwitten.