Strawberry Cheesecake Havermoutbrood

Een lekker zoet, zomers receptje met aardbeien en Griekse Yoghurt. Dit Strawberry Cheesecake Havermoutbrood moet je echt een keer proberen! Easy to make, ideaal als tussendoortje. Let´s get to it!

Wat heb je nodig?
– 120 gram havermeel
– 1 schep eiwitpoeder vanille of 25 gram havermeel
– 100 gram Griekse yoghurt
– 1 ei
– 1/2 banaan
– 200 mL kokosmelk (Alpro)
– 200 gram aardbeien
– 3 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Doe de halve banaan, ei en de helft van de aardbeien in een blender of keukenmachine tot het een glad mengsel wordt. Vervolgens doe je dit in een grote kom.
3. Voeg het havermeel, eiwitpoeder, 3/4e van de Griekse yoghurt, kaneel, bakpoeder en kokosmelk toe aan het ei-banaan-aardbei mengsel.  Foto 19-04-16 13 19 15.jpg
4. Bekleed een cakeblik (25 cm) met wat bakpapier of spray het in met bakspray en lepel het beslag in het cakeblik. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel dit over het havermoutbrood. Ten slotte pak je de overgebleven Griekse yoghurt en verdeel je ook wat dotten yoghurt tussen de aardbeien.
6. Bak de cake ongeveer 60 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Check na 60 minuten met een satéprikker of het havermoutbrood gaar is. Komt de satéprikker er droog uit, dan is hij klaar! Laat hem anders nog even in de oven staan tot hij wel gaar is.
7. Haal de cake uit de oven en laat hem even afkoelen voor je hem in plakken snijdt. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak (bij 10 plakken):
88 calorieën
2,6 gram vet
11,4 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
5 gram eiwitten

Geef een reactie