Yoghurtbollen met krenten en kokosrasp

Het is bijna Oud & Nieuw en dus weer tijd voor the good old oliebollen! Wil je naast oliebollen en appelbeignets nou ook iets nieuws en verrassends op tafel? Probeer dan deze Yoghurtbollen met krenten en kokosrasp! Deze toppers zijn lactosevrij en vezelrijk, maar bovenal erg lekker! Ga jij ze proberen?

Wat heb je nodig voor 10-12 yoghurtbollen?
– 200 gram havermeel
– 100 gram kokosmeel
– 300 gram Alpro Mild & Creamy Naturel
– 2 eieren (of 100 gram appelmoes)
– 2 ei-eiwitten
– 150 gram krenten
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels baking soda
– 1 eetlepel honing of 2 el zoetstof (bijv. stevia)
Topping: kokosrasp naar behoefte.

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe de krenten in een bakje met warm water en laat dit even staan.
3. Mix de eieren, het ei-eiwit en de Alpro Mild & Creamy Naturel in een kom met een handmixer.
4. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en mix dit met een spatel door elkaar.
5. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge en spatel alles goed door. Het deeg hoortwat dik te zijn, het wordt geen glad beslag.
6. Laat de krenten uitlekken en spatel deze door het beslag.
7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik twee lepels om bolletjes te vormen op de bakplaat.
8. Bak de yoghurtbollen ongeveer 20 minuten op 180 graden Celsius.
9. Haal ze uit de oven. Leg ze op een mooie schaal, laat ze afkoelen en strooi er wat kokosrasp overheen voor je ze serveert. Enjoy!

Voedingswaarden per bol (bij 12 bollen)
155 calorieën
3,7 gram vet
20,6 gram koolhydraten (waarvan 7 gram vezels)
6,8 gram eiwitten

2 thoughts

Geef een reactie