Abrikozen Bananenbrood

Easy & cheap, maar erg lekker, dit Abrikozen Bananenbrood! Alle ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt bij je om de hoek. Dit bananenbrood is een perfect tussendoortje of super spel ontbijtje als je in de ochtend niet veel tijd hebt om uitgebreid te ontbijten.
Je kan met dit bananenbrood alle kanten op. De basis is banaan (obviously), havermeel/spelmeel, ei & bakpoeder + zout. Varieer er verder zelf lustig op los, denk aan stukjes pure chocolade, noten, blauwe bessen of gedroogd fruit! Be creative!

Wat heb je nodig?
– 3 rijpe bananen
– 100 gram havermeel
– 100 gram volkoren speltmeel of havermeel
– 3 eieren
– 3 abrikozen
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1 snufje zout
– 1 eetlepel stevia (optioneel)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Prak de bananen tot een glad mengsel en roer hier de eieren doorheen. Je kan ook alles in een keukenmachine doen en mixen tot je een glad mengsel overhoudt.
3. Voeg nu de droge ingrediënten toe (het meel, bakpoeder, kaneel, zout en stevia) en roer alles goed door tot een glad beslag.
4. Snijd de abrikozen in partjes. Leg nu de helft even aan de kant voor later. De andere helft snijd je in kleine stukjes en spatel je vervolgens door het beslag.
5. Bedek een cakeblik met wat bakpapier of spray hem in met wat kookspray. Doe het beslag in het cakeblik. Verdeel nu de rest van de abrikozenpartjes over het beslag.
6. Zet je bananenbrood nu in de oven voor 30-40 minuten op 175 graden Celsius. Als je bananenbrood mooi goudbruin is geworden dan issie gaar! Elke oven is anders, dus de baktijd kan verschillen. Wil je zeker weten of je brood goed gaar is? Prik dan een satéprikker in je brood, komt ie er droog uit? Dan is je bananenbrood gaar!
7. Laat je bananenbrood even afkoelen voor je hem in stukken snijdt! Ik haal ongeveer 12 stukken uit dit recept! Je kan het brood invriezen, zodat je er op elk moment van kan genieten! Enjoy!

Voedingswaarden per plak (bij 12 plakken):
104 calorieën
2,3 gram vet
15,5 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
4,4 gram eiwitten

Geef een reactie