Het is herfst! Tijd voor een lekker herfstig receptje. Deze Appel Havermout Muffins zijn zó lekker. Je keuken ruimt helemaal naar een lekkere appeltaart, en zo smaken ze ook! Wie wil dat nou niet. Binnen drie kwartier heb jij lekkere muffins op tafel staan.
De muffins bevatten allerlei goede voedingsstoffen. Het havermout meel bevat complexe koolhydraten die goed zijn voor een stabiel bloedsuikerspiegel, je een lang verzadigd gevoel geven én ze bevatten vezels voor een gezonde stoelgang. Verder haal je je eiwitten uit de Griekse yoghurt, ei en eiwitpoeder. Eiwitten zijn een belangrijke bouwsteen voor het opbouwen en behouden van je spieren. Dat maakt deze Muffin ook een geschikte post workout snack! De vetten haal je uit de roomboter , het ei en het amandelschaafsel. Vetten zijn belangrijk voor een goede hormoonhuishouding en geven je ook dat lange verzadigde gevoel. Verder zit in deze muffin appel, banaan en verschillende kruiden die allemaal vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten. Genoeg gezondheidsvoordelen haal je dus uit deze Appel Havermout Muffins!
Deze muffins zijn eenvoudig om te maken en bestaan uit alleen maar gezonde en voedzame ingrediënten, zoals ik hierboven al beschreef. Ze zijn lekker als tussendoortje of snel ontbijtje. De muffins kan je invriezen, zodat je een voorraadje hebt. Ook kan je ze een paar dagen in je koelkast bewaren, zo blijven ze het langste vers. Dikke tip; doe je muffins even in een magnetron, arifryer of oven zodat ie lekker warm wordt. Een warme Appel Havermout Muffin op een koude herfstdag is toch genieten!
Wat heb je nodig?
– 130 gram havermout meel
– 30 gram vanille eiwitpoeder
– 120 gram Griekse yoghurt 0%
– 30 gram (halfvolle) room boter (gesmolten)
– 3 bananen (rijp)
– 2 eieren
– 1 appel
-10 gram amandelschaafsel
– 2 tl kaneelpoeder
– 2 tl koek- en speculaaskruiden
– 0,5 tl vanille extract
– 1,5 tl bakpoeder
– Snufje zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe de banaan, ei, roomboter en Griekse yoghurt in een keukenmachine of blender en mix het tot een glad mengsel.
3. Voeg het havermoutmeel, de eiwitpoeder, vanille extract en kruiden toe en mix het tot een glad beslag.
4. Snijd de appel in kleine stukjes en spatel deze door je beslag.
5. Giet het beslag in muffinvormpjes (6 grote vormpjes of 10 kleine) en verdeel ten slotte het amandelschaafsel over je muffins).
6. Schuif ze in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. That’s it!
Voedingswaarden per muffin ( bij zes muffins):
212 calorieën
6,3 gram vet
28,1 gram koolhydraten (waarvan 3,5 gram vezels)
9.6 gram eiwit