Bananenbrood verveelt nooit. Je kunt er eindeloos mee variëren, maar mijn favoriet blijft toch wel met verse bosbessen (het allerleukste is toch wel met zelf geplukte bessen). Een super makkelijk recept, maar toch erg lekker en gezond.
Wat heb je nodig (voor 10 plakken)?
– 2 rijpe bananen
– 100 gram bosbessen
– 175 gram havermeel / ultra fine oats
– 50 gram kokosmeel
– 1 ei
– 2 eiwitten
– 90 gram cream cheese (Philadelphia)
– 150 gram magere Franse kwark
– 2 à 3 theelepels kaneel
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Prak de bananen tot een glas mengsel, voeg hier het ei, de eiwitten, decream cheese en de magere Franse kwark aan toe en mix het met een handmixer tot een glas mengel.
3. Voeg hier het havermeel, de kokosmeel, stevia en kaneel toe en mix alles goed door.
4. Spray een cakeblik in met wat bakspray en stop het cakebeslag in het cakeblik.
5. Bak je bananenbrood/cake 45 tot 60 minuten op 175 graden Celsius. Check met een satéprikker of je brood gaar is. Laat hem anders nog wat langer in de oven staan.

Voedingswaarden per plak (bij 10 plakken):
132 calorieën
3 gram vet
18,3 gram koolhydraten
(waarvan 3.1 gram vezels)
7,5 gram eiwitten.
Lekker als ontbijt of bij de thee/koffie met een laagje pindapasta of amandelpasta!

Wat een super leuke post! Thanks! Geniet van je bananen bosbessen brood ?!! Liefs, Jolien.