Blauwe bessen & Noten Bananenbrood

Bananenbrood, ik kan er geen genoeg van krijgen! Je kunt er eindeloos mee variëren (zie mijn eerdere recepten), is lekker als ontbijt of tussendoortje en makkelijk te maken. Dit recept is weer een nieuwe, maar erg lekkere, variant met blauwe bessen en noten in de hoofdrol.

Het basisrecept voor mijn bananenbrood is hetzelfde als onderstaand recept, alleen zonder de blauwe bessen, noten en kaneelpoeder. Je kunt zelf dus eindeloos variëren!

Wat heb je nodig?
– 1 rijpe banaan
– 100 gram havermeel
– 50 gram kokosmeel*
– 50 gram amandelmeel*
– 2 scoops eiwitpoeder of 60 gram extra havermeel
– 2 eieren
– 150 gram blauwe bessen
– 50 gram ongezouten noten melange
– 2 theelepels kaneelpoeder
– 1 theelepel bakpoeder
* Heb je geen kokosmeel of amandelmeel? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid havermeel.

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
2. Prak de banaan en voeg hier de eieren aan toe en mix het met
een handmixer goed door elkaar tot het een glad mengsel wordt.
3. Voeg het havermeel, amandelmeel, kokosmeel, het eitwitpoeder en de kaneel, stevia en bakpoeder toe aan het banaan-ei mengsel en mix het goed door.
4. Hak de noten in grove stukken en voeg dit samen met de blauwe bessen toe aan het beslag. Spatel het door het beslag.
5. Bekleed een cakeblik met wat bakpapier of spray het in met bakspray en lepel het beslag in het cakeblik.
6. Bak de cake ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Check na 45 minuten met een satéprikker of de cake gaar is en blijf dit doen tot cake gaar is.
7. Haal de cake uit de oven en laat hem even afkoelen voor je hem in plakken snijdt. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak (bij 14 plakken):
124 calorieën
6 gram vet
10 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
7 gram eiwitten.

Geef een reactie