Hoog tijd voor een brand new recipe! Een lekkere, gezonde Blueberry Cheesecake Cake, met… Je raad het al. Blauwe bessen & cheesecake flavours! Laag in calorieën, maar eiwitrijk! Win-win! Ga jij deze cake maken?
Wat heb je nodig?
– 240 gram cannellini bonen (1 groot blik, uitgelekt)
– 100 gram medjool dadels
– 2 eieren
– 2 scoops (60 gram) vanille eiwitpoeder
– 100 gram blauwe bessen
– 50 gram cream cheese light
– 100 mL plantaardige melk
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 3 theelepels stevia (optioneel)
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de cannellini bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens de bonen en de eieren in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, kaneel, koek- en speculaaskruiden, plantaardige melk, bakpoeder en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
6. Roer 3/4e van de blauwe bessen door het beslag. De rest bewaar je even.
7. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in het bakblik en verdeel de rest van de blauwe bessen over je cake. Ten slotte verdeel je met een theelepeltje de cream cheese over je cake.
8. Bak je cake ongeveer 35-40 minuten op 180 graden Celsius. Check na 35 minuten even met een satéprikker of ie klaar is! Done, je Blueberry Cheesecake Cake!
Voedingswaarden per plak (bij 12 plakken):
79 calorieën
1,3 gram vet
9,2 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
7,2 gram eiwitten