Cannellini Brownies

Na het succes van deze Black Bean Brownie kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven! Een vernieuwd recept en minstens zo lekker, zijn deze Brownies van cannellini bonen! Staat het idee van zwarte bonen je een beetje tegen, probeer ‘m dan met cannellini bonen. Nomnommm! Echt iedereen is van fan deze brownies! Sooo, let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 10 stuks)?
– 240 gram cannellini bonen (1 groot blik, uitgelekt)
– 100 gram medjool dadels
– 2 eieren
– 2 scoops (60 gram) eiwitpoeder (vanille)
– 35 gram cacao poeder
– 30 gram pure chocolade (85%)
– 100 mL kokosmelk (Alpro)
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 3 theelepels stevia (optioneel)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de cannellini bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens de bonen en de eieren in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, cacaopoeder, kokosmelk, bakpoeder, kaneel en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
6. Snijd de pure chocolade fijn en spatel ongeveer 3/4 van de stukjes door het beslag.
7. Bekleed een cake- of browniebakblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in het bakblik en verdeel ten slotte de rest van de pure chocoladestukjes over je cake.
8. Bak je brownies ongeveer 35-40 minuten op 180 graden Celsius.  Check na 35 minuten even met een satéprikker of je brownie klaar is! Wil je ´m lekker smeuïg? Haal hem er dan na 35 minuten uit, anders laat je hem nog vijf minuten in de oven staan  That’s it!

Voedingswaarden per brownie (bij 10 stuks):
102 calorieën
3,5 gram vet
7,7 gram koolhydraten (waarvan 4,6 gram vezels)
8,3 gram eiwitten

Geef een reactie