Dit is niet het eerste… of tweede, maar derde recept voor een heerlijke kwarktaart… Want never change a winning recipe! Na de Mango & Bosvruchten variant, is het nu tijd voor een heerlijke chocolade – frambozen versie! Super lekker, erg vullend en gezond! Met maar 107 calorieën per stuk, mag je er gerust een stuk van nemen… Of twee…
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 1 blik (250 gram) cannellini bonen
– 2 eiwitten
– 30 gram eiwitpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 mL (ongezoete) amandelmelk
Voor de vulling:
– 600 gram magere Franse kwark
– 30 gram vanille eiwitpoeder
– 7 gelatineblaadjes
– 100 gram verse frambozen (optie diepvries)
– 20 gram pure cacao poeder
– Optioneel 2 theelepels stevia
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Spoel de bonen schoon met water en laat ze even uitlekken.
3. Doe de bonen en de eiwitten in de keukenmachine en laat dit draaien tot je een glad mengsel hebt. Voeg dan de rest van de ingrediënten voor de bodem toe en laat dit opnieuw draaien tot een glad beslag.
4. Bedek een taartvorm (diameter 30 cm) met bakpapier. Doe het beslag in de taartvorm en verdeel het goed over de bodem. Schuif dit in de oven voor 20-30 minuten. Als je bodem gaar is haal je hem uit de oven en laat hem afkoelen.
5. We gaan nu verder met de vulling. Leg de gelatine blaadjes in koud water.
6. Snijd de helft van de frambozen in kleine stukjes en doe deze in een steelpannetje met 4 eetlepels water. Blijf goed doorroeren tot het water verdampt is, dan knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg je deze bij de warme frambozen. Spatel de gelatine door de frambozen tot je geen dikke stukken gelatine meer hebt.
7. Ondertussen meng je de kwark met de eiwitpoeder, pure cacao poeder (en stevia). Doe de frambozen met gelatine bij de kwark en roer dit goed door elkaar.
8. Pak je afgekoelde bodem erbij en verdeel je kwarkmengsel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de rest van de frambozen over de taart.
9. Zet je Chocolade Frambozen Kwarktaart in de koelkast voor ongeveer 3 uur om op te laten stijven. That’s it!
Voedingswaarden per portie (1/8e taart):
107 calorieën
1,1 gram vet
6,9 gram koolhydraten (waarvan 2,5 gram vezels)
16,5 gram eiwitten