Chocolate Cheesecake!! Na twee mega lekkere cheesecake recepten (zoals deze Strawberry Cheesecake) is het nu tijd voor een upgrade.. Een healthy chocolate cheesecake.. Do I need to say more? I don’t think so! Lees snel verder voor het recept!
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 100 gram amandelmeel
– 35 gram kokosolie
– 2 theelepels kaneel
Voor de cheesecake:
– 200 Philadelphia light
– 250 gram magere Franse kwark
– 60 gram eiwitpoeder (vanille of chocola)
– 1 eetlepel pure cacao poeder
– 20 gram cacao nibs of pure chocolade (minimaal 85%)
– 1 ei
– 2 eiwitten
– 1-2 eetlepels stevia (naar eigen smaak)
– Springvorm 18 cm diameter
– Bakpapier
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe het amandelmeel en het kaneel in een kom. Verwarm de kokosolie tot het vloeibaar is en voeg dit toe aan het amandelmeel en kaneel. Mix het goed door elkaar tot het aan elkaar blijft plakken.
3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het amandelmeel over de bodem. Druk het goed aan.
4. Bak je bodem ongeveer 15 minuten op 180 graden tot hij goudbruin is geworden. Daarna haal je hem eruit en laat je de bodem afkoelen (in de vorm). Je bodem is klaar!
5. Draai de oven terug tot 160 graden Celsius. We gaan verder met de cheesecake!
6. Doe alle ingrediënten (behalve de cacao nibs of pure chocolade) in een kom en mix het met een handmixer tot een glad ‘beslag’.
7. Verdeel nu het beslag over de bodem die je net hebt gemaakt. Strooi de cacao nibs/pure chocolade over de cheesecake en zet hem in de oven voor 30 min op 160 graden.
8. Na 30 minuten draai je de oven terug tot 100 graden en bak je de cheesecake nog 75 minuten. Als de cheesecake na 75 minuten nog wat nat is van binnen zet hem dan nog voor 15 minuten in de oven.
9. Als de cheesecake gaar is haal je hem uit de oven en laat hem afkoelen. Laat hem een nachtje in de koelkast staan voordat je hem eet, dan is hij het lekkerst. Kan je niet zo lang wachten? Hij moet minimaal 4 uur in de koelkast.
Voedingswaarden per stuk (1/8e deel):
180 calorieën
20,6 gram vet
11,1 gram koolhydraten (waarvan 7,8 gram vezels)
20,8 gram eiwitten
0 thoughts