Chocolate Raspberry Cupcakes

Chocolade met Frambozen is een golden combi als je het mij vraagt. Of nouja, chocolade is natuurlijk altijd goed…
Deze kleine, schattige cupcakes zijn ideaal als tussendoortje! Ze zijn eiwit- en vezelrijk, geven energie en zijn vooral erg lekker! Ik maakte ze voor mijn teamgenoten en zij waren fan! Een goede reden dus om het recept met jullie te delen! Let’s get to it! 

Wat heb je nodig?
– 100 gram frambozen
– 1 middelgrote banaan
– 1 ei
– 2 eiwitten
– 2 scheppen eiwitpoeder
– 50 gram havermout
– 50 gram kokosmeel
– 50 mL (ongezoete) amandelmelk
– 1 eetlepel pure cacao poeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel stevia

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.foto-08-10-16-14-04-41
2. Mix de banaan, de helft van de frambozen, het ei en de eiwitten in een keukenmachine tot er geen grote stukken banaan meer in zitten. Heb je geen keukenmachine? Prak dan de banaan en frambozen met een vork, voeg het ei en de eiwitten toe en mix het met een vork door elkaar.
3. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe; het eiwitpoeder, havermout, kokosmeel, cacaopoeder, kaneel, bakpoeder, stevia en amandelmelk.  Mix het geheel met een handmixer of in een keukenmachine tot een glad beslag.
4. Spray 12 silliconen muffinvormpjes in met wat kookspray. Verdeel met een eetlepel het beslag over de muffinvormpjes. Pak nu de rest van de frambozen en duw voorzichtig een framboos in het midden van elke cupcake.
5. Bak de cupcakes ongeveer 30 minuten op 180 graden Celsius. Check na 30 minuten even met een satéprikker of ze gaar zijn. De baktijd kan namelijk per oven verschillen. Zijn ze gaar, haal ze dan uit de oven en laat ze even afkoelen!

Voedingswaarden per cupcake (bij 12 cupcakes):
78 calorieën
1,8 gram vetten
7,2 gram koolhydraten (waarvan 4 gram vezels)
6,4 gram eiwitten

foto-08-10-16-16-13-42

Geef een reactie