Fluffy Pancakes

Wow… Het is lang geleden dat ik een receptje plaatste.. Whoops.
Maarrrr ik probeerde laatst iets nieuws met van alles wat ik nog in huis had. Ik had zin in pannenkoeken (hallo pregnancy craving)… En het resultaat mocht er zijn, namelijk mega fluffy én vet lekkere pancakes!

Makkelijk te maken met weinig ingrediënten én het is eiwitrijk!

Let’s get started!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 6 kleine pannenkoekjes)?
– 100 gram huttenkäse
– 1 ei
– 40 gram bloem (volkoren of tarwebloem)
– 4 eetlepels (amandel) melk
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel vanille-extract

Toppings naar keuze; bijvoorbeeld kwark met bessen, banaan, noten, stroop etc.

Hoe maak je het?
1. Neem een kommetje en meng de huttenkäse en het ei goed door elkaar.
2. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de toppings) en mix het goed door elkaar tot je een beslagje hebt (het wordt niet heel smooth door de huttenkäse, maar zorg dat er geen bloem ‘klonten’ meer in zitten).
3. Neem een koekenpan en vet deze in (kan met bakspray of boter), zet de pan op middelhoog vuur.
4. Maak kleine pannenkoekjes. Bak ze ongeveer 2-3 minuten per kant. Blijf ondertussen goed checken of ze niet aanbranden; zet dan het vuur wat terug. Als ze goudbruin zijn kan je ze omdraaien.
5. Herhaal dit tot je beslag op is.
6. Top af met wat jij lekker vindt!

And that’s it! Super lekker voor in het weekend óf als lunch (als je dan toch thuiswerkt moet je er een beetje een feestje van maken) :-).

Geef een reactie