Spruitjes zijn nou niet echt de meest geliefde groentesoort die er is. Dit ligt echter geheel aan de bereiding ervan! Probeer eens wat anders dan ze te koken en rooster ze in de oven. Spruitjes zijn namelijk wel review super gezond. Deze mini kooltjes bevatten meer vitamine C dan een sinaasappels, daarnaast zijn ze rijk aan vitamine B, foliumzuur, magnesium, kalium en vezels! Genoeg redenen om ze wat vaker op tafel te zetten. Let’s get to it!
Wat heb je nodig?
– 500 gram spruitjes
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel Provençaalse kruiden
– 3 teentjes knoflook
– Peper & zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Spoel de spruitjes schoon, snijd het kroontje eraf en halveer ze. Doe ze in een grote kom.
3. Voeg de olijfolie en Provençaalse kruiden toe en zorg ervoor dat alle spruitjes onder de olijfolie en kruiden zitten. Breng het verder op smaak met peper en zout.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de spruitjes over de bakplaat. Pel de knoflook en leg deze ook op de bakplaat.
5. Bak de spruitjes nu 15-20 minuten op 200 graden Celsius. Haal ze uit de oven, haal de knoflook ertussenuit en doe ze in een mooie schaal. That’s it!
Voedingswaarden per portie (bij twee porties):
119 calorieën
6 gram vet
8,4 gram koolhydraten (waarvan 8 gram vezels)
6 gram eiwitten