Havermoutpannenkoekjes (babyproof)

Ik heb weer een lekker receptje voor jullie gemaakt. Hij is ook nog eens babyproof en lekker voor het hele gezin! Bowie is helemaal fan van deze pannenkoekjes. Hij eet er in de ochtend zo 1,5 tot twee op. Als hij op tafel een aantal dingen heeft liggen waar hij uit kan kiezen dan pakt hij meteen een stripje van de pannenkoek. Hij weet wel wat hij lekker vindt ha ha.

Bowie is nu bijna negen maanden en eet vrij goed en heeft weinig last van zijn darmpjes. Havermout wordt normaal gesproken pas vanaf 1 jaar geadviseerd, omdat het zo vezelrijk is. Bowie heeft nergens last van, dus hij eet dit gewoon. Mocht jouw kindje wel snel last hebben van zijn darmpjes dan kan je misschien beter gewone tarwebloem gebruiken. Dit is wat makkelijker te verteren voor kleintjes.

Er zijn 1001 receptjes voor havermoutpannenkoekjes, maar dit is het recept wat ik de laatste tijd vaak maak voor ons. Ik maak er vaak een heleboel, zodat we meteen voor een paar dagen een ontbijtje hebben. Je kan ze dus een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Wat heb je nodig (voor 16 kleine pannenkoekjes)?

  • 150 gram havermout/havermeel
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 300 mL halfvolle melk of plantaardige melk*
  • 1 theelepel kaneel
  • Kokosolie

*Dit recept is voor het hele gezin. Wil je de pannenkoekjes alleen voor je baby maken dan kan je eventueel ook moedermelk of kunstvoeding gebruiken.

Hoe maak je het?

  • Doe de banaan en de eieren in de blender tot je een glad mengsel hebt. Heb je geen blender? Prak dan de banaan en meng de eieren erdoorheen tot je een glad mengsel hebt.
  • Doe de havermout, kaneel en de melk erbij en mix nogmaals tot je een glad beslag hebt. Wil je dikke pannenkoekjes gebruik dan minder melk, wil je dunne pannenkoekjes, gebruik dan iets meer melk.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk dan vanuit de blender drie kleine pannenkoekjes in de pan.
  • Na 2-3 minuten draai je de pannenkoekjes om en wacht je nog 1-2 minuten tot de onderkant ook goudbruin is geworden. Maak je dikkere pannenkoekjes, zet dan het vuur laag en bak ze 4-5 minuten per kant zodat ze goed waar worden.
  • Herhaal dit tot je beslag op is!

Tip: wil je er een leuk Mickey Mouse pannenkoekje van maken. Maak dan eerst een groot rondje met het beslag, wacht 30 seconden en maak daarna twee kleine rondjes aan de bovenkant. Done!

Geef een reactie