Ik ben dol op zalm, sowieso op vis in het algemeen. Dit receptje voor Japanse zalm uit de oven is super makkelijk te maken, maar net even wat anders dan gewoon gebakken zalm. phentermine Geen moeilijke ingrediënten, maar wel erg lekker. Misschien heb je alle ingrediënten wel in huis! Dus ga jij vanavond voor zalm met een Japans tintje? Lees dan snel verder!
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
– 2 stuks zalm (125 gram, ontdooid uit de diepvries)
– 2 eetlepels Kikkoman sojasaus
– 1 teentje knoflook
– 2 bosuitjes
– Peper & zout
– Aluminiumfolie
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of de Airfryer op 175 graden.
2. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Doe de sojasaus in een schaaltje, samen met een geperst teentje knoflook, een snufje peper & zout.
3. Leg de zalm op een vel aluminiumfolie. Verdeel de sojasaus over de zalm zodat de hele zalm onder de sojasaus zit. Strooi de bosui over de zalm.
4. Maak nu een soort pakketje van de zalm. Vouw het aluminiumfolie dicht met de zalm erin.
5. Doe nu de zalm in de oven voor 15 minuten of 7 minuten in de Airfryer. Check na 15 of 7 minuten even of de zalm gaar is. Issie gaar? Haal hem dan uit de oven en serveer met Japanse wokgroenten en zilvervliesrijst/noodles! Done!
Voedingswaarden per stuk:
130 calorieën
1,7 gram vet
2,3 gram koolhydraten (waarvan 0,5 gram vezels)
25,7 gram eiwitten