Wraps.. Ooh I love them! Ik eet vaak gevulde volkoren wraps als, maar ook met wraps uit de oven maak je mij blij.
Nu zag in in de supermarkt laatst een nieuw product de coolwrap; een kool waar je hele grote, mooie bladeren vanaf kunt halen die je kunt vullen, op kan rollen en (ook) even in de oven kunt doen met wat geraspte kaas. Ik heb deze coolwrap nog maar in één supermarkt voorbij zien komen, dus als je hem niet kunt vinden vinden, dan kan je ook spitskool gebruiken in dit recept. Op deze manier kan je een vaak toch wel calorie- en koolhydraatrijke maaltijd omtoveren in een low carb en low calorie meal!
– 4 coolwrap bladeren of spitskoolbladeren
– 1/2 courgette
– 1/2 paprika
– 1/2 aubergine
– 1 bosui
– 1/2 teentje knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
– 5 kastanjechampignons
– 100 gram tofu
– 3 eetlepels tomato frito
– 2 eetlepels cream cheese (Philadelphia)
– 30 gram geraspte 30+ kaas
– 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 2 theelepels kerriepoeder
– Peper & zout
Hoe maak je het?
– Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
– Snijd de knoflook, het bosuitje en de tofu. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook, et bosuitje en de tofu kort aan.
– Snijd ondertussen de andere groentes en voeg dit toe aan de pan. Breng het geheel op snaak met de Italiaanse kruiden, kerriepoeder en peper en zout.
– Voeg na ongeveer vijf minuten de tomato frito en de cream cheese toe, zet het vuur wat lager en laat dit nog een paar minuten staan. Haal vervolgende pan van het vuur.
– Haal (voorzichtig) vier bladeren van de coolwrap. Kook vervolgens water in een grote wokpan en blancheer de bladeren kort waarna je ze laat uitlekken.
– Nu is het tijd om de wrap te vullen. Bedek eerst een ovenschaal met bakpapier, zodat de wraps niet aan de bodem vast blijven zitten. Schep vervolgens 3 à 4 eetlepels vulling in de wrap, rol de wraps op en leg ze in een ovenschaal.
– Rasp als laatste 30+ kaas over de wraps en zet ze ongeveer 15-20 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
– Haal de wraps na ongeveer 15- 20 minuten uit de oven en serveer ze!
Je kunt de coolwraps vullen met whatever you like! Dit is een vegetarische recept, maar denk ook aan wraps gevuld met Mexicaanse roerbakgroenten en gehakt/kip of vervang de tofu in dit recept met zalm. Enjoy!
Voedingswaarden per portie:
360 calorieën
17 gram vet
27 gram koolhydraten (waarvan 14 gram vezels)
27 gram eiwitten