Er gingen mij al meerdere foodies voor als het gaat om het maken van…. kwarkbolletjes! Dit recept is een beetje van hen en een beetje van mijzelf. Er zit in dit recept kokosmeel wat de kwarkbolletjes wat smeuïger maakt en je een beetje het idee krijgt van een kokosmakroon, daarnaast kokosmeel een goede vervanger voor standaard soorten meel. Kokosmeel bevat in vergelijking met andere meelsoorten minder koolhydraten, maar het zit daarentegen wel boordevol vezels.
Deze kwarkbolletjes zijn lekker als ontbijt, snack, dessert.. Eigenlijk zijn ze altijd lekker!
Wat heb je nodig (voor 12 bolletjes)?
– 100 gram havermeel/ultra fine oats
– 50 gram kokosmeel
– 1 ei
– 50 gram eiwitpoeder
– 375 magere Franse kwark
– 1/2 tweelepels kaneel
Optioneel: voeg zelf toe wat je lekker vindt; denk aan rozijnen, gedroogd fruit, cacao nibs, stukjes pure chocolade etc.
* Heb je geen eiwitpoeder? Gebruik dan 50 gram extra havermeel.
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Stop alle ingrediënten in een kom en mix dit met een handmixer. Het deeg hoort wat droger te zijn, het wordt geen glad beslag.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik twee lepels om bolletjes te vormen op de beklede bakplaat.
4. Bak de kwarkbolletjes ongeveer 30-45 minuten op 175 graden Celsius.
Voedingswaarden per kwarkbolletje (bij 12 bolletjes, zonder extra toevoegingen):
86 calorieën
1,8 gram vet
9 gram koolhydraten (waarvan 2,5 gram vezels)
8,3 gram eiwit.

