Ontbijttaartje

Ik ging laatst weer eens experimenteren in de keuken. Bowie lag op bed en ik had zin om wat te maken voor de volgende ochtend. Nadat het taartje een nachtje in de koelkast had gestaan was het tijd om foto’s te maken (ging niet makkelijk met een dreumes die gek is op eten (like his papa en mama)) en hem om te eten! Dit receptje kan ik niet voor jullie achterhouden, dus zie hier het resultaat. Een mega lekker, simpel ontbijttaartje. Eiwitrijk, gezond én je kan hem maken zoals jij het wilt. Hieronder vind je een basisrecept, maar top je taartje vooral af met wat jij lekker vindt; kwark, fruit, noten enzovoorts!

Wat heb je nodig?
– 1 ei
– 125 magere Franse kwark
– 20 gram volkoren meel
– 15 gram (1/2 schep) eiwitpoeder
– snufje kaneel
– 2 gram bakpoeder
– 2 gram baking soda
– Mini bakvorm (ca. 10-12 cm doorsnee)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de airfryer op 180 graden.
2. Neem een kom en doe hierin het ei en de kwark. Mix met een vork tot een glad mengsel.
3. Voeg de overige producten toe en mix nogmaals tot je een glad, maar stevig beslag hebt.
4. Vet je bakvorm in met wat bakspray of bekleed hem met bakpapier. Voeg het beslag toe aan je bakvorm.
5. Doe je taartje voor 15 minuten in de airfryr op 180 graden *.
6. Laat je taartje een beetje afkoelen en steviger worden in de koelkast. Wanneer je hem gaat eten top je hem af met bijvoorbeeld (volle) kwark en fruit!

*Ik heb het taartje gebakken in de airfryer. Mocht je hem in de oven maken dan moet je hem waarschijnlijk iets langer bakken (25-30 minuten op 180 graden). Check dan na 20 minuten even met een saté prikker of je taartje gaar is! Enjoy!

Geef een reactie