
Deze protein muffins kunnen all day, every day; als ontbijt, snack, dessert of na het sporten. Je kunt er quilt free van genieten, heerlijk! Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig én ze zijn binnen een half uurtje klaar. Je kunt er zelf eindeloos mee variëren. Ik heb er zelf wat gemaakt met stukjes eiwitreep (chocolate Smartbar) en met frambozen. Je kan het alle kanten mee op dus leef je uit! Hieronder het basisrecept voor de protein muffins:
Wat heb je nodig (voor 6 muffins)?
– 1 scoop eiwitpoeder
– 30 gram havermeel
– 2 eiwitten
– 100 gram magere Franse kwark
– Toevoegingen naar keuze: frambozen, stukjes pure chocolade etc.
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Mix alle ingrediënten (met uitzondering van de toevoegingen) met een handmixer.
3. Voeg vervolgens toevoegingen naar keuze toe, zoals frambozen of stukjes smartbar, en lepel dit door het beslag.
4. Spray zes cakevormpjes in met wat bakspray. Het is handig om siliconen vormpjes te gebruiken, zodat de cakejes niet aan het vormpje blijven plakken.
5. Verdeel het beslag over zes muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 20-30 minuten op 175 graden Celsius. Check zelf ondertussen met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
6. Na ongeveer 30 minuten moeten ze gaar zijn (let op: het worden luchtige muffins). Haal de muffins uit de oven, and done!


Voedingswaarden per muffin (bij 6 muffins):
46 calorieën
0,4 gram vet
6,4 gram koolhydraten
6,6 gram eiwitten.


0 thoughts