Het wordt langzamerhand weer wat kouder in Nederland en voor je het weet is het weer herfst.. Niet echt iets om naar uit te kijken, maar één voordeel; de pompoen is in de herfst weer volop verkrijgbaar! Pompoen is een supergezonde groente, boordevol vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Hoppaa, heb je zo een heleboel vitamientjes en mineralen binnen!
Eerder maakte ik al deze schattige Pumpkin Muffins, nu dus ook een Pumpkin Bread. Je keuken gaat helemaal ruiken naar kruidcake, heerlijk! Genoeg gepraat; let’s get to it!
Wat heb je nodig?
– 200 gram flespompoen
– 100 gram havermeel
– 50 gram kokosmeel
– 100 gram magere Franse kwark
– 100 mL (ongezoete) amandelmelk
– 1 ei
– 3 theelepels kaneel
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 1 eetlepel stevia
– 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze tot ze helemaal zacht zijn. Prak ze vervolgens tot een soort puree.
3. Mix nu alle ingrediënten met een handmixer of garder door elkaar tot een glad beslag.
4. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met wat kookspray.
5. Doe het beslag in het cakeblik en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
6. Bak de cake ongeveer 35-45 minuten op 180 graden Celsius. Let op, de baktijd kan per oven verschillen. Check met een satéprikker na 35 graden of de cake gaar is. Als de cake gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen. Snijd hem in 10 plakken en klaar is jou smeuïge pumpkin bread!
Voedingswaarden per portie (bij 10 plakken):
73 calorieën
2 gram vet
9,2 gram koolhydraten (waarvan 3,1 gram vezels)
4,2 gram eiwitten