Wat heb je nodig?
– 30 gram havermout
– 200 gram pompoen
– 150 mL water of ongezoete amandelmelk
– 15 gram vanille eiwitpoeder
– 2 theelepels kaneel (of meer als je lekker vindt)
– 1 snufje zout
– 100 gram blauwe bessen
– Optioneel: 1 theelepel (15 gram) pindakaas
Hoe maak je het?
1. Doe een avond van tevoren de havermout, eiwitpoeder, kaneel, snufje zout en amandelmelk in een kom. Roer dit goed door elkaar en laat het een nachtje in de koelkast staan. Kook de pompoen gaar en prak deze tot een pompoenpuree, bewaar dit ook in de koelkast in een afgesloten bakje.
2. Pak ’s ochtends je kommetje havermout uit de koelkast en doe het in een steelpannetje. Laat het op een laag vuurtje warm worden. Wanneer het een beetje begint te koken voeg je de pompoenpuree toe. Roer het goed door elkaar.
3. Laat het even pruttelen tot het de gewenste dikte heeft. Ik hou van een dik papje, dus mijn havermoutje staat ongeveer 8-10 minuutjes te pruttelen op een laag vuurtje. Blijf het af en toe doorroeren.
4. Doe je warme havermout weer terug in je kom en voeg de blauwe bessen en eventueel een beetje pindakaas toe. Ik wissel het een beetje af, de ene dag wel de andere dag geen pindakaas. Beide kan!
Voedingswaarden per portie (met pindakaas):
338 calorieën
12 gram vet
32 gram koolhydraten (waarvan 7 gram vezels)
19 gram eiwit
Voedingswaarden per portie (zonder pindakaas):
248 calorieën
4 gram vet
30 gram koolhydraten (waarvan 7 gram vezels)
16 gram eiwit